luni, 29 iulie 2013

CARE A FOST DIETA NOASTRA ORIGINARA ?

 DIETA NOASTRA ARE UN PLAN ORIGINAL


Cand incercam sa gasim o solutie pentru o problema, ma amuza afirmatia unor persoane aflate in impas care exclama:

Aici chiar ca ne-am prins urechile !

Intrebarea legata de subiectul acestei postari mai mereu lasa loc de neclaritati, mistere si lucruri neintelese. 

De ce se intampla acest lucru? 


Pentru ca noi oamenii ne confruntam cu mai multe probleme legate de existenta noastra si cel putin trei intrebari sunt cele care ne provoaca de mai multa vreme, chiar de secole :

Cine suntem? De unde venim? si... Incotro mergem?

Ca sa nu mai zabovesc pe taramul filozofic iata ca trec direct la subiect adica la intrebarea :

Care a fost Dieta Noastra Originara?


Trebuie sa rezolvam problema cu cine ne-a creat, sau sa raspundem la intrebarile:

- cum am devenit fapturi vii: prin creatie sau evolutie ?
- cum a fost stabilita dieta omului pe planeta noastra ?

Daca este sa folosesc metoda comparatiei in modul ei simplu, logic si rational, lasand la o parte toate teoriile si presupnerile mai mult sau mai putin fanteziste ale cercetatorilor, filozofilor, oamenilor de stiinta, pasionatilor de acest subiect sau pesimistilor, se poate observa ca tot ceea ce se misca si are viata nu poate aparea la intamplare, ci trebuie sa aibe la origine un moment de conceptie pe baza unui plan.

Daca te uiti cu bagare de seama, cu atentia cuvenita, vei observa ca toate aceste elemente vii au o structura complexa bine organizata pe categorii, subcategorii cu interrelatii de functionalitate toate acestea dovedind, avand in vedere ratiunea, logica, bunul simt ca toate aceste fiinte implicit si omul sunt creatia unei Superputeri de o inteligenta si intelepciune nemarginita...
Prin urmare eu cred personal ca aceasta Superputere este DUMNEZEUL CREATOR care a creat omul si tot ceea ce il inconjoara .

O buna carte document plina de inspiratie al carei inceput in momentul aparitiei primelor scrieri din
cadrul textelor adunate de-a lungul timpului, dateaza in jurul anului 1600iH(inainte de HRISTOS), este Biblia, o carte care contine inca din primul capitol, raportul creatiunii omului si aici se face referire si la dieta prescrisa de Dumnezeu:

"Si Dumnezeu a zis: Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant, si orice pom, care are in el rod cu samanta : aceasta sa fie hrana voastra"

Deci iata dieta data de Creatorul nostru: orice iarba cu samanta ...si orice pom care are in el rod cu samanta !!! 
Observ un cuvant cheie care se repeta in textul biblic: samanta
Este ceva remarcabil cu privire la seminte si anume ca in ele se gasesc un tezaur de energie si sunt o hrana cu  putere excelenta de alimentare, detoxifiere si regenerare.
Deci Creatorul nostru ne-a adus la existenta si pentru buna noastra sanatate si intretinere ne-a pus la dispozitie si hrana necesara, o hrana de inalta calitate care ofera trupului si mintii o buna functionalitate.

Si asa este si astazi cand cineva proiecteaza un sistem, ii ofera si suportul logistic si de mentenanta, adica sursele de alimentare, protectie si intretinere pentru o functionare optima.

Sa fie oare altfel in cazul meu si al tau ?


Hai sa ne mai uitam la un alt aspect: anatomia corpului nostru. 
Se poate constata ca tot aparatul digestiv, plus celelalte sisteme care colaboreaza cu el au fost construite pentru principiile unei procesari a alimentelor de origine vegetariana.

Deasemenea transformarea hranei prin lungul traseu digestiv este cu totul in favoarea unei diete de tip vegetarian, pentru ca altfel o hrana cu alimente de origine animala creeaza disfunctii si serioase neplaceri organismului, printr-o stagnare indelungata in stomac si intestine. Acest fapt se datoreaza si sucului gastric, care este creat cu un continut acid cu o concentratie mai redusa, specific unei diete vegetariene.

Evident subiectul este vast, insa nu mi-am propus aici sa rezolv toata problematica ce implica mai multe aspecte si analize poate chiar mai sofisticate legate de stilul de viata vegetarian.

Am dorit sa aduc in atentie doar subiectul legat de dieta, originea ei si impactul asupra modului nostru de a trai. Atat tu si eu suntem responsabili inaintea unui DUMNEZEU cu adevarat minunat si de modul in care ne conducem viata prin alegerile zilnice si in aspectele de dieta .

Daca doresti sa faci un comentariu te astept cu toata bucuria, insa incearca sa postezi comentarii care sa fie de folos tuturor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu