joi, 13 octombrie 2016

INFLUENTA MEDIULUI INCONJURATOR ASUPRA DIETEI OMULUI

SCHIMBARILE DIN MEDIUL INCONJURATOR SI INFLUENTA ASUPRA HRANEI OMULUI


Este deja demonstrat ca mediul inconjurator asigura un echilibru in toate procesele ce se desfasoara pe intreaga planeta. Evident sunt si alte influente care se fac simtite daca ne referim si la factorii de influenta a legilor universului apropiat . Daca tinem cont si de influenta legilor cerului pe planeta noastra deja lucrurile se complica mai mult.

Insa toate aceste legi sunt intr-o interdependenta constanta. Daca noi oamenii ne recunoastem responsabilitatea asupra ocrotirii mediului vom putea actiona in consecinta pentru protejarea sa.

Daca esti atent la evenimentele meteorologice, tectonice si activitatea umana industriala si altele similare, se observa clar ca mediul este afectat, dezechilibrat si implicit sunt efecte deosebite si asupra calitatii vietii omului. Calitatea vietii omului implica si hrana zilnica care in final are influenta decisiva asupra starii de sanatate.

Sa privim in istorie si sa urmarim evenimentele …

S-au desfasurat diferite cercetari stintifice: izvoare istorice, analize si teste stiintifice si chiar cercetari teologice, pe diverse teme legate de evenimentele majore petrecute pe planeta noastra si efectele asupra civilizatiei noastre si a societatii omenesti.

La ce concluzie s-a ajuns ?

Vei vedea in cele ce urmeaza...


Evenimente Majore produse pe Terra si Impactul asupra Vietii

Voi face o compilatie legat de evenimentele produse pe Terra care au generat modificari asupra calitatii vietii si in final si asupra dietei omului, pornind de la o sursa istorica, cronica impartiala a istoriei omenesti si nu numai: BIBLIA .
Iata cel putin doua evenimente majore cu implicatii si modificari asupra mediului inconjurator, decisive, precizate in Cartea Sfanta :
a) - pacatul lui Adam si Eva vezi capitolul 3 din Cartea Genezei (Facerea) ; urmare a pacatuirii de catre perechea omeneasca, Dumnezeu a precizat faptul ca pamantul va fi supus blestemului si ca acesta va rodi spini si palamida … si hrana lor va fi iarba de pe camp ( vezi cap.3vers. 17-19 )
b) – potopul din vremea lui Noe vezi capitolul 6 din Cartea Genezei; urmare a cresterii nelegiurii pe pamant toata fapturile si-au stricat calea inaintea lui Dumnezeu ( cap.6 Geneza, vers.5 -7, 11-13).
Dupa ce Dumnezeu a poruncit ca Noe sa construiasca corabia salvarii ( cap.6 vers. 14-22), la timpul stabilit a adus potopul de ape asupra intregului pamant, astfel incat orice faptura a pierit si apa a acoperit si cei mai inalti munti de pe planeta ( cap.7).
Dupa ce potopul s-a sfarsit (vezi cap.8 din cartea Genezei), Noe si familia sa, au iesit din corabie impreuna cu toate animalele pe care le luase cu el.
Insa se putea observa cum vegetatia in ansamblul ei fusese afectata datorita potopului de ape.
Astfel Dumnezeu a ingaduit ca in dieta oamenilor sa intre si carnea, insa a interzis consumul sangelui ( vezi Geneza, cap.9, vers. 3).
c) - pe planeta noastra timp de mii de ani pana in prezent sau desfasurat conflicte, care au fost insotite de tot felul de distrugeri de bunuri materiale, pierderi de vieti omenesti si distrugerea de surse de hrana. Desigur acest lucru a afectat in timp recoltele si celelalte surse de hrana de origine animala in special ma refer la calitatea acestora.

Domnul Iisus Hristos profetizeaza aceste evenimente cu detalii impresionante. Daca analizam istoria neamului omenesc si comparam cu mesajul Sau, vom fi uimiti de precizia cu care majoritatea deja s-au implinit.( vezi evangheliile Noului Testament Matei cap.24, Marcu cap.13, Luca cap.21)




d) – efectuarea de teste si cercetari din domeniul stiintific, industrial si aplicatii militare pe timp de pace in anumite zone de pe Terra, fara a se tine cont de influenta nefasta asupra vietii de pe planeta noastra. ( vezi cartea Apocalipsei cap.11 vers.18 - se prezinta faptul clar ca Dumnezeu va “...prapadi pe cei ce prapadesc pamantul!”. Se observa din acest text, coroborat cu textele din evanghelii prezentate mai sus si comparandu-le, ca Dumnezeu Creatorul Nostru este preocupat de bunul mers al vietii pe pamant si de echilibrul legilor ce guverneaza planeta noastra -casa noastra. Insa exista o categorie de oameni, numiti ca fiind “cei ce prapadesc pamantul”, adica prin activitatile ce le desfasoara se produc influente nefaste asupra planetei si deci si asupra vietii)


Cum se produc schimbarile din mediul inconjurator ?


S-a constatat, mai ales in ultimele decenii dar si pe o perioada de cateva sute de ani, ca datorita descoperirilor geografice, tehnice, tehnologice, precum si prin marile revolutii industriale si tehnologice, s-au produs o serie de schimbari ale modului de viata ale oamenilor in marea majoritate a zonelor de pe planeta.

Daca mai adaugam la acest tablou si pe cel al defrisarilor masive de paduri precum si exploatarile miniere agresive fara a tine cont de efectele pe termen mediu si lung avem o radiografie completa asupra fenomenului degradarii mediului incaonjurator.

Dorita faptului ca omul a tratat in mod superficial o serie intreaga de activitati care genereaza multe deseuri, noxe si alte substante, care sunt toxice prin efectele ce le produc, toate acestea au dus la otravirea apelor, solului, aerului si implicit au afectat plantele si animalele. In final sunt afectate sanatatea si viata oamenilor.

Aceste schimbari ale modului de viata au dus la crearea unor noi stiluri de viata care s-au departat de modelul dorit de Dumnezeul nostru Creator.

Efectele asupra Hranei si Dietei omului


Luand in considerare cele prezentate mai sus un impact major al acestor influente asupra mediului au dus si la aparitia de fenomene climatice extreme, ca sa enumar doar cateva:
- secete prelungite
- fenomenul de desertificare, chiar asupra unor zone productive din punct de vedere al recoltelor agricole.
- ploi insemnate cantitativ cu debite extreme de apa, ce depasesc cu mult media cotelor normale.
- furtuni, cicloane, tornade care au tendinta de manifestare constanta de la an la an si deasemenea aparitia acestor fenomene chiar in zone de pe planeta noastra unde asemenea fenomene meteorologice nu se produceau sau apareau rar.


Astfel toate aceste fenomene, adaugand si pe cele ale activitatilor oamenilor, au generat si continua sa genereze noi si noi probleme asupra sanataii si vietii noastre. Prin urmare hrana este influentata din punct de vedere al calitatii, cantitatii si in final este afectata si dieta zilnica .

Concluzii

Calitatea hranei noastre este influentata de factorii de mediu insa acestia sunt afectati de activitatile umane in ansamblul lor si in special in sensul negativ, cand oamenii sunt neglijenti, iresponsabili si trateaza cu superficialitate aceasta tema esentiala a vietii .

- Neluarea in seama a legilor ce guverneaza intreaga noastra planeta, impreuna cu legile vietii si tratarea lor cu usuratate, au dus la dezechilibre ecologice generand un potop de suferinte asupra naturii si vietii noastre. Intre acestea putem aminti fara sa gresim si hrana de zi cu zi.

- Se remarca o intensificare a bolilor la animale care este direct proportionala cu starea de degradare a sanatatii mintale si trupesti a omenirii. Starea de pacat nu este mai mica astazi decat in secolele trecute, si poti observa ca este din ce in ce mai generalizata si mai impovaratoare.

- Este bine sa ne intoarcem la solutia oferita de Dumnezeu si in privinta hranei, care stie mai bine din ce suntem construiti si ce ne trebuie ca sa ne alimentam trupul si mintea, ca sa fim sanatosi si sa ne bucuram de viata oferita de EL.


- Cercetarile actuale efectualte in biochimie, nutritie, medicina si sanatate in ansamblul lor au scos in evidenta tot mai mult ca omul trebuie sa invete si sa se autodisciplineze cu privire la stilul de viata si implicit asupra calitatii hranei pe care o consuma.


Suntem sau devenim ceea ce mancam apoi gandim si meditam. Toate aceste aspecte ne influenteaza gandirea, judecata si deciziile finale din viata.


Fericirea ta si a mea depinde de alegerile zilnice ….



Tu cu ce vrei astazi sa te hranesti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu