RETETE SI MENIURI VEGETARIENE




 SA FIM CREATIVI GATIND SANATOS !   
  



Acum daca tot se vorbeste destul despre metode si principii de gatit, pornind de la principiile de sanatate pentru a obtine o hrana zilnica sanatoasa, eu zic sa dam o raita prin bucatarie sa amestecam cateva ingrediente dupa niste retete culinare mai mult sau mai putin cunoscute si sa vedem ce obtinem!

Cu siguranta fie pe net sau in oras ai intrat intr-o librarie si daca ai cautat ceva din domeniul dietei vegetariene, de fiecare data ai gasit numeroase titluri de carti sau retete in general .
Deci din acest punct de vedere nu ducem lipsa referitor la cantitatea de informatii legate de retetar si recomandari.

Insa eu am sa pun sa zicem punctul pe "i" legat de un ingredient pe care de regula nu il cantarim suficient de bine.Trebuie sa ne referim la creativitate si experienta care se obtine numai si numai atunci cand efectiv punem mana sa lucram. Insa mai este ceva ...mai trebuie sa punem si suflet, sau cum spun adevaratii bucatari, maestri in ale artei culinare, sa punem putina dragoste.

Ei prietene drag aici este cheia pe care multi nu o gasesc atunci cand se ocupa de acest domeniu in general de gatit, calitatea sta in cat de mult suflet punem in ceea ce facem de fapt.
Se considera ca acest aspect nu este asa de important si ajunge pe locul doi. Oricum avem multe lucruri de pus in ordine si de reasezat toate lucrurile cu adevarat importante la locul lor.
Dar sa revin, deci de fapt in toate lucrurile vietii unde se pune suflet munca este mai usoara ne simtim utili si iata ca viata din noi renaste pe alte coordonate ale existentei, parca suntem altii, dar de fapt tot noi suntem insa la puterea dragostei.

Asa ca inarmeaza-te cu vointa, retete, ustensile si pe deasupra cu dragoste si aplica din recomandarile de retete pe care deja le ai, sau poate o sa te inspire si cateva retete vegetariene pe care am sa le prezint mai jos.
Oricum te invit sa nu iei toate retetele ca batute in cuie, poti aplica anumite variatii dupa gust si inventivitate. Aici este inca un ingredient important in reusita realizarii de meniuri vegetariene provocatoare. Foloseste-ti imaginatia stimulata de varietatea de forme si culori din lumea vegetalelor, fructelor, semintelor si cerealelor.


"OUL VEGETAL" SAU INLOCUITORUL DE OU

De ceva vreme am tot testat cateva elemente noi, ingrediente de baza din retetele culinare vegetariene. Pentru inceput voi vorbi despre ingredientul numit "ou vegetal" care este inlocuitorul de ou normal. Am gasit din diverse recomandari de la alte persoane cu experienta ca acesti inlocuitori sunt:

a- pulberea din fulgi de porumb sau fulgii de porumb
b- fulgii de ovaz
c- semintele de in ( pentru intrebuintare trebuie rasnite)

Pentru a fi folosite in retetele de gatit pentru compozitii diverse: chiftele, sarmalute, omlete, clatite....si altele, se va utiliza apa, uleiul de masline si sarea marina pentru a realiza mancarea dorita.
In contact cu apa aceste elemente devin un ingredient excelent pentru a lega amestecul de gatit.
Ceea ce pot spune in urma experientelor personale este ca mancarea obtinuta are un gust si o aroma deosebita utilizand acesti inlocuitori naturali, care au si proprietati sanogene importante pentru protejarea impotriva diverselor afectiuni ale ficatului,stomacului,colonului....

Personal am testat cu succes primele doua variante de inlocuitori pe care si acum le folosesc din cel putin doua motive:
- genereaza un gust placut la gatit
- digestie usoara

Am utilizat si semintele de in insa uneori comoditatea sau aparenta lipsa de timp (pentru ca trebuie rasnite) m-au facut sa ma limitez la primele doua ingrediente.
Inul are o valoare excelenta ca preventie pentru sanatatea digestiei, dar si ca agent reparator la nivel de tesuturi pentru zona intestinala, ca sa mentionez  in treacat cateva avantaje ale acestui aliment.

Incearca si tu aceasta noua provocare si te astept cu comentariile tale aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu